תזונה צמחונית קשורה לסיכון נמוך יותר למוות!!!
תזונה צמחונית קשורה לסיכון נמוך יותר למוות!
מדו"ח שפורסם באינטרנט על ידי ראשית JAMA רפואה הפנימית עולה כי תזונה צמחונית קשורה בשיעורי תמותה מופחתים, כאשר תוצאות יותר טובות לגברים מאשר לנשים.
קרוב למאה אלף נבדקים גויסו לפרויקט ומתוכם נבחרו כשבעים אלף המתאימים ביותר. המחקר נערך בין השנים 2002-2007. כאשר הנבדקים חולקו לחמש קבוצות של הרגלי תזונה: טבעוניים, לא-צמחונים, חצי-צמחונים, צמחונים אוכלי-דגים וצמחונים הצורכים מוצרי חלב וביצים.
נבדק הקשר האפשרי בין תזונה ותמותה. דיאטות צמחוניות כבר קשורות בירידה בסיכון למספר מחלות כרוניות, כולל יתר לחץ דם, תסמונת מטבולית, סוכרת ומחלת לב איסכמית.
דוקטור אורליך מאוניברסיטת לומה לינדה בקליפורניה, ועמיתיו בדקו כל הסיבות לתמותה בקרב הקבוצה של 73,308 גברים ונשים.
חוקרים העריכו חולים באמצעות שאלון בנוגע להרגלים תזונתיים כאשר משתתפי המחקר סווגו לחמש קבוצות: טבעוניים, לא-צמחונים, חצי-צמחונים, צמחונים אוכלי-דגים וצמחונים הצורכים מוצרי חלב וביצים.
המחקר מציין כי קבוצות צמחוניות נטו להיות בקבוצת גיל מבוגרת יותר, משכילה יותר וברוב המקרים נשואים.
הצמחוניים צרכו פחות אלכוהול, עישנו פחות והתעמלו יותר , כך שבקבוצה היו יותר אנשים רזים.
ממצאים מסוימים מראים אשר דפוסי תזונה צמחוניים עשויים להיות קשורים לתמותה מופחתת, אבל הדבר אינו חד משמעי לדברי החוקרים.
היו 2,570 מקרי מוות בקרב משתתפי המחקר במהלך זמן המעקב של כמעט שש שנים. שיעור התמותה הכולל עמד על שישה מקרי מוות לכל 1000 שנים אדם. כאשר בקרב הצמחוניים שעורי התמותה היו בין הנמוכים.
בהתאם לתוצאות המחקר:
בקרב גברים צמחוניים נצפתה ירידה משמעותית בתמותה ממחלות קרדיווסקולריות , לעומת הלא צמחוניים.
בקרב נשים, לא היתה ירידה משמעותית בקטגוריות של תמותה אלה.
תוצאות של המחקר הזה מראות שיעורי תמותה נמוכים יותר בקרב צמחוניים בהשוואה לדפוס התזונתי הלא צמחוני.
כמו כן נצפו שיעורי תמותה נמוכים יותר בקרב קבוצות נוספות של חצי צמחוניים, צמחוניים אוכלי דגים ובקרב צמחוניים צורכי מוצרי חלב לעומת הלא צמחוניים.
Reference: JAMA Intern Med. 2013 June 3. doi: 10.1001/jamainternmed.2013.6473.